Žuta osa

Vodeci proizvod kompanije je bio pušten u promet pod nazivom “Žuta osa”, prirodna šljivovica sa 45 % alkohola, upakovana u originalnu, staklenu bocu braon boje od 0.75 l. Uprkos svim događajima u proteklih deset godina, ona se prodaje sa reputacijom najbolje šljivovice na internacionalnom tržištu. Na svim vodećim izlozbama i sajmovima širom sveta ona je osvojila 13 zlatnih medalja.

zutaosaŽuta osa je visokokvalitetni brend šljivovice, koji se priprema i sazreva prema tradicionalnim receptima za destilaciju koji su se prenosili sa oca na sina stotinama godina, u porodicama jugoistočne Evrope koje su bile “majstori za destilovanje”.

Od najstarijih vremena u selima Šumadije Žuta osa predstavlja simbol zrelosti plodova, žestine, čistote i otmenosti. U ovoj prošloj deceniji šumadijski seljak je Žutoj osi dao simbol prirodnosti. Iskustvo pokazuje da Žuta osa koristi sokove isključivo zrelih plodova posebnog kvaliteta, sa dosta sećera, niskog nivoa kiselosti, koji su neprskani i imaju savršenu čistotu koja potiče od uzgajanja na južnom zemljištu izloženom suncu.

Zbog toga naročito cenimo rakiju proizvedenu od šljiva koje za hranu koristi Žuta osa. To je siguran znak izuzetnog kvaliteta šljiva i predstavlja početak ubiranja plodova od kojih se pravi prirodna rakija odličnog kvaliteta, jedinstvene arome i vrednosti - “Žuta osa”.

Naši preci su pokazivali zahvalnost žutoj osi pečenjem jedino ove žestoke vrste rakije i konstruisanjem posebne vrste buradi od hrastovog drveta gde je cenjena rakija čuvala i vremenom sticala svoju tipičnu aromu. U godinama lošeg kvaliteta šljive, žuta osa nije koristila sokove takvih plodova, seljaci nisu zeleli da peku lošu rakiju, pa su njihova hrastova burad čekala bolji prinos jer ne bi mogao da se izvuče miris loše rakije iz buradi. Istu, savršenu rakiju danas proizvode stari i mudri seljaci iz Šumadijski sela.

U saradnji sa njima mi proizvodimo ovu istu rakiju visokog kvaliteta koja je zanatski proizvod dobijen od neprskanih, zrelis šljiva, visokog kvaliteta (na koje danas jos uvek sleće zuta osa), koje se peku u malim kazanima kapaciteta od 100 litara i koje sazrevaju dugi niz godina u čistim hrastovim buradima seljaka.

“Žuta Osa” se konzumira kao aperitiv i kao alkoholno piće koje pospešuje varenje, u specijalnim prilikama što ona zasigurno zasluzuje svojom tradicijom i kvalitetom.

Predlozi za služenje:

   * Služi se hladna na temperaturi od 0-6.6 stepeni Celzijusovih.
   * Sa kockama leda.
   * Sa čajem, bez limuna.
   * U koktelima.

Glavne osobine po kojima se Žuta osa ističe su: jedinstvena aroma i upečatljiv osecaj ukusa, visoka sadržina alkohola, proces destilacije očuvan u nasleđu, egzotičnost i draž jugoistočne Evrope, na prvi pogled upečatljiva flaša.


 

Žuta osa

mod_zuta_osa

Žuta Osa je visokokvalitetni brend šljivovice, koji se priprema i sazreva prema tradicionalnim receptima za destilaciju...

Bela osa

mod_bela_osa

Bela Osa predstavlja ekskluzivan proizvod visokog kvaliteta kojim pokušavamo da izađemo u susret brojnim željama  i očekivanjima...

Srpska loza

mod_loza

“Srpska Loza” je originalno piće koje se proizvodi od grožđa koje raste na vinovim lozama vinograda na teritoriji Srbije...

Žuta lincura

mod_lincura

“Žuta Lincura” je prirodna rakija od voća koja se proizvodi od šljivovice i cvetova raznog medicinskog bilja, od kojeg je glavna žuta lincura...